14
jul

BLOG-SPECIAL: 10 feiten over de TF10 foiling trimaran!

DNA-Performance-Sailing-TF10-foiling-trimaran-multihull-van-carbon-foilen-hydrofoils-TF10klasse

In dit speciale, extra lange blog-artikel vertellen we je alles over de TF10 foiling trimaran – de super foiling vliegmachine! Om de week onthullen we een nieuw en cool feit over deze buitengewone foiling multihull. Omdat iedere zeiler haar moet leren kennen: alle details, eigenschappen en voordelen.

⛵TF10-feit #1:

Dankzij het uitgekiende design, voelt iedere zeiler zich comfortabel op de TF10 foiling trimaran:
😃 De boeg is zo ontworpen dat deze door de golven snijdt. Dit zorgt voor minder klappen op het water, waardoor het comfort stijgt
😃 De carbon banken met rugsteun bieden een comfortabele zitplaats aan bemanning en kapitein
😃 De TF10’s foils en T-roeren minimalisren de ‘pitch en roll’ bewegingen
😃 De rake-hoek van alle vier de foils wordt met elektrische activators verzet. Dit systeem bevordert het comfort en de veiligheid tijdens het zeilen en foilen.

⛵TF10-feit #2:

De TF10 foiling trimaran is volledig gemaakt van carbon pre-preg met een Nomex-honingraatstructuur aan de binnenkant. Deze combinatie resulteert in een zeer sterke en stijve boot. Ze is perfect bestand tegen de ruwe elementen zoals wind en water. De TF10 zorgt voor aangenaam en comfortabel zeilplezier + fantastische foiling-ervaring voor iedere zeiler.

⛵TF10-feit #3:

De wishbone giek (halve windsurfergiek) op de TF10 foiling trimaran zorgt ervoor dat de lay-out van het grootzeil van de decksweeper op zijn best presteert. Deze techniek biedt ook een extra veiligheidsvoordeel: in een manoeuvre is het zeil nu het laagste punt en niet de carbon giek = veiliger voor het hoofd.

Blijf ons volgen voor TF10-feit #4!
-Publicatie 25 augustus 2020-

Ontdek meer over DNA’s TF10 foiling trimaran:

De boot en haar makers |Maak kennis met de designers | Maak kennis met de TF10 Klasse